Известие

Collapse
No announcement yet.

Тресе на празни обороти??!?!???

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Тресе на празни обороти??!?!???

Здравейте колеги Изчетох всички теми по въпроса и пускам нова, тъй като започвам да си мисля, че проблемът ми е по-специфичен.
    Преди карах на газ и колата беше идеална и на газ и на бензин, после на газ почна да се тресе на празни обороти, смених свещи и кабели, махнах газта, защото я продавам и нещата... се влошиха Майсторът ми каза, че освен, че трябва да сменя мпх-то (което все пак е авт смукач и поддържа оборотите) трябва да чистя дюзи. Мисълта ми е, как така изведнъж се задръстиха???? и това ли са симптомите на задръстени дюзи? Защото колата си върви зверски, ускорява, абе всичко е ок, ако изключим празния ход, защото се тресе като икарус и то на 900 оборота...
    Мерси предварително за идеи и предложения
    Alfa Romeo 145 1.6 Boxer 1996

Оточнение: докато е студена не тресе толкова, като загрее и почва да се лашка зверски... ако има запушена дюза - на празни обороти бенза тече от нея и работи на 3 цилиндара като е топла, като е студена се вкарва повече бензин и изгаря... дали съм прав?

Comment

Принципно при задръстени дюзи почва да клати боксера. А при студен мотор сместа е по-богата и би трябвало да пръска повече бензин, та оттам и проблемът тогава не е толкова явен.

пс: колега, какъв е тоя плакат в подписа ти, намали го малко поне. Има галерия в профила и може да качваш там снимки.
      166 2,4JTD 20V Sportronic Edizione collezionisti
      ex 156 2,4JTD; ex 146ti; ex 145 1,6 boxer

Comment

Вече съм напълно отчаян. Спред диагностиката всичко е ок, смених си мпх-то с магнети марели - закова оборотите, ама пак тресе, разглобих всички тръби, чистих дросела (изкарах зверска мазнотия); проверих въздушен филтър, почистих сам инжекторите, нови кабели и свещи и пак тресе......
        Запчвам да мисля, да не е катализатор, сутрин изкарва водни капки от ауспуха.... или пък да има вода в мотора...А иначе колата върви идеално, ускорява, има мощност в ниските..... Пак казвам странното е, че студена не тресе, като позагрее се почва... А не знам дали дюзите са за ултразвук

Comment

Първоначално публикувано от Bullit Покажи съобщение
          Вече съм напълно отчаян. Спред диагностиката всичко е ок, смених си мпх-то с магнети марели - закова оборотите, ама пак тресе, разглобих всички тръби, чистих дросела (изкарах зверска мазнотия); проверих въздушен филтър, почистих сам инжекторите, нови кабели и свещи и пак тресе......
          Запчвам да мисля, да не е катализатор, сутрин изкарва водни капки от ауспуха.... или пък да има вода в мотора...А иначе колата върви идеално, ускорява, има мощност в ниските..... Пак казвам странното е, че студена не тресе, като позагрее се почва... А не знам дали дюзите са за ултразвук

Дано не съм прав ама почва да ми прилича на моя проблем ....... който го решавах 6 месеца , то не бяха помпи бензинови , бобини , кабели , свещи , моторчета за празен ход ,чистене на дюзи и.т.д . Накрая проблема се оправи след смяна на валове и повдигачи и монтиране обратно старата бобина.
          Осел Останется ослом, хотя осыпь его звездами;где должно действовать умом, он только хлопает ушами.................... Г.Державин

Comment

Първоначално публикувано от Orm Покажи съобщение
            Дано не съм прав ама почва да ми прилича на моя проблем ....... който го решавах 6 месеца , то не бяха помпи бензинови , бобини , кабели , свещи , моторчета за празен ход ,чистене на дюзи и.т.д . Накрая проблема се оправи след смяна на валове и повдигачи и монтиране обратно старата бобина.
            Олелеее нееее(((
            Дано не е това...
            Според мен бобината или работи или не..
            а колко ти струва това с валове и повдигачи?
            а и колега какви точно бяха при тебе симптомите???
            и изведнъж ли започнаха????

Comment

а по пътя на логиката май не са дюзи, тъй като докато бях с газ проблемът беше много осезаем на газ, на бензин по малко. А на газ дюзите не работят... макар че газаджията каза, че сместа не се изгаря правилно и може да вкарва газ и бенз едновременно..... Ще взема да замеря компресията и да чистя дюзи да видим...
              Някой да има други идеи?

Comment

Олелеее нееее(((
                Дано не е това...
                Според мен бобината или работи или не..
                а колко ти струва това с валове и повдигачи?
                а и колега какви точно бяха при тебе симптомите???
                и изведнъж ли започнаха????
                Ами колега симптомите бяха точно такива каквито ти ги описа , като е студена всичко е ок , като зарее почва да тресе.
                Иначе валовете ги взех на цар симеон за 120 лв единия с кожуха ( нов струва 380лв един гол вал без кожух ) повдигачите май 12 лв бройката + масло филтър и гарнитури...

Но първо отиди все пак на диагностика при някой добър ( от личен опит казвам не позволявай да ти пипат колата сульо и пульо . Заради ходене по много майстори вместо да ми излезе ремонта 500лв ми излезна 1100лв) . Някой да я види дали й тракат клапаните , от коя страна може пък да минеш само с един вал и 4 повдигача ( все пак се надявам да не е това ) . Да ти проверят също и бензиноеата помпа.
                И един въпрос : Да си сменял ангренажен ремък скоро???
                Last edited by Orm; d.m.y г., 21:49.
                Осел Останется ослом, хотя осыпь его звездами;где должно действовать умом, он только хлопает ушами.................... Г.Державин

Comment

а по пътя на логиката май не са дюзи, тъй като докато бях с газ проблемът беше много осезаем на газ, на бензин по малко. А на газ дюзите не работят... макар че газаджията каза, че сместа не се изгаря правилно и може да вкарва газ и бенз едновременно..... Ще взема да замеря компресията и да чистя дюзи да видим...
                  Някой да има други идеи?

Няма логика в тая кола Само коне......

Comment

Сетих се и още нещо . Ламбдата почва да работи като загрее колата ,затова виж и нея

Comment

Не е от ангренаж, сменян е преди година и малко и е на 6-7 к км. Иначе си прав, ако не добре зацепен тресе. Бензиновата помпа ще я видя, но пак казвам, че проблемите ги имаше и на газ Ламбдата е също вариант, тя сработва на 350 градуса някъде, но диагностиката нищо не отчете за нея като проблем. Иначе лошото е че клапаните си тракат.... Като измеря компресия ще се разбере проблем с клапани/повдигачи и т.н., нали?

Comment

Не е от ангренаж, сменян е преди година и малко и е на 6-7 к км. Иначе си прав, ако не добре зацепен тресе. Бензиновата помпа ще я видя, но пак казвам, че проблемите ги имаше и на газ Ламбдата е също вариант, тя сработва на 350 градуса някъде, но диагностиката нищо не отчете за нея като проблем. Иначе лошото е че клапаните си тракат.... Като измеря компресия ще се разбере проблем с клапани/повдигачи и т.н., нали?
                        Абе, аз до колкото знам понякога е много трудно да се установи проблем в ламбдата. Знам че им дават живот от 40к до 70к .

Comment

Лошото е, че тъй като диагностиката не показа нищо и сега е сложно да намеря майстор, който да хване и да провери всичко наред... А от Бобо не съм доволен...

Comment

бегай или във Вантотрейд или при Лисан , по вероятно място да ти хванат проблема не се сещам

Comment

Колега какво стана с боксерчето ? Айде напиши ат какво беше тресенето. Аз написах как се оправи моя проблем . Защото като търсех отговор по форума не намерих такъв а при боксера май това е болна тема .
                              Не за друго а просто следващият с подобен проблем да знае какви са вариантите и да не се прецаква ( като мен примерно )

Comment

Working...
                              X